Orelles prominents

L'otoplàstia corregeix les deformitats conegudes com a orelles prominents o en “soplillo” per col·locar-les a la seva posició normal. Generalment, és una cirurgia que es pot realitzar a partir dels set anys.

Les orelles han crescut completament als set anys, així que quan abans es realitzi la cirurgia, menor seran els complexes que pugui adquirir el nen en el col·legi.

Per a nens majors i per a adults, s’utilitzarà anestèsia local associada o no a sedació, de manera que estigui despert durant la cirurgia, però relaxat.

Una otoplàstia sol durar d’una a dues hores. Generalment es realitza una petita incisió a la part posterior de l'orella, per tal d'exposar el cartílag auricular. Després s’esculpeix el cartílag i es doblega cap enrere; es poden utilitzar punts interns per mantenir la nova forma. A vegades, pot ser necessari extirpar una part del cartílag per obtenir una orella més natural. Per últim, es resseca la pell sobrant de la part posterior de l'orella. La cicatriu resultant de l'otoplàstia queda dissimulada darrere de l'orella.

La recuperació dels pacients, nens i adults és ràpida. Es col·loca un embenatge al voltat del cap res més finalitzar la cirurgia. Les orelles poden fer una mica de mal els primers dies, però s’alleugereix fàcilment amb medicació. En pocs dies es canvia l'embenatge per un més lleuger, semblant a una cinta de cabell.

Durant el primer mes d'ha d'evitar qualsevol activitat en què puguin doblar-se les orelles. La majoria dels adults tornen a la feina al cap de 5 dies de la cirurgia; els nens tornen al col·legi en una setmana, sempre que vagin amb compte amb les activitats físiques.

Sol·liciti informació i assessorament. No dubti a contactar amb nosaltres:

Navega...
Màxim 5MB per fitxer i 10MB entre tots els fitxers del formulari