Escrits

L'art de crear bellesa

Parlant del rostre humà, el concepte de bellesa i joventut va unit a textures i volums.

Tanmateix, la bellesa d'una cara no sempre depèn de l'edat que tenim.

En general, la bellesa o l'elegància és el resultat de la coincidència de molts factors.

Els especialistes podem concretar que la bellesa i l´elegància, en certes persones poden donar un resultat espectacular i que tots podem identificar.

De la mateixa manera que tots podem identificar tristesa, alegria, passió, ràbia i altres emocions en un rostre, ho fem també amb la bellesa i l'elegància, el que s'ha anomenat "glamour".

Amb l'edat, una de les variables amb major entitat en l'envelliment cutani és la pèrdua o modificació dels volums facials.

El procés d' envelliment que passa amb els anys tant en la trama fibril·lar com a les proteïnes de sosteniment de la dermis fan que la pell es torni més arrugada, fina i deprimida, facilitant que la simple gravetat produeixi una caiguda de teixits que fins fa pocs anys estaven clars i alçats.

Quan passa a la cara, prenem l'aspecte "envellit". Corregir aquesta pèrdua de volum significa reduir l'envelliment.

El tractament més radical va ser el lífting quirúrgic, però els pacients en general no volen passar pel quiròfan si existeix abans alguna altra alternativa.

Per aquest motiu, la població s'ha decantat per mètodes menys cruents, no invasius, i amb menys efectes secundaris, com són els farcits i la Bioplàstia.

L'objectiu dels dos és el mateix, reposar volums perduts o crear-los si no existissin, amb l'única finalitat de crear bellesa i joventut d'una manera saludable i natural.

I la diferència entre els dos és la manera en aplicar-lo.

El farciment es fa de manera superficial i en la Bioplàstia es realitza de manera profunda. Cap dels dos mètodes és millor que l'altre, però cal dominar els dos, ja que hi ha pacients que és més recomanable una tècnica que una altra.

En el meu concepte professional com a especialista en tractar el rostre de milers de persones, l'art del retoc estètic està en realitzar-lo amb la subtilesa suficient perquè no sigui evident ni es noti, que sigui capaç d'imprimir bellesa i joventut en un rostre, home o dona, sense que ningú sàpiga identificar o localitzar on hi ha el canvi sinó que sigui un tot en el que millora l'aspecte d'una forma global.

Si podem identificar uns llavis que han estat emplenats, uns pòmuls fets o uns pits artificials, això no és ni art, ni estètica, ni recomanable ...

 

Dr. Rafael Gálvez Ruiz

  • Josep Puigmartí